Vraag hier uw product-monster aan

Waarom Hardie® vezelcement?

James Hardie Industries is internationale marktleider voor vezelcement bouwmaterialen, met sterke marktposities in de VS, Australië, Nieuw-Zeeland en de Filippijnen. We investeren veel in onderzoek en ontwikkeling, met een speciale focus op productkwaliteit en productie-efficiëntie, om zo nog meer duurzame en onderhoudsarme producten te ontwikkelen.  Dankzij de technische en productie knowhow die in de VS en Australië is opgebouwd, is het bedrijf een toonaangevende wereldwijde fabrikant van hoogtechnologische bouwmaterialen, met een breed scala aan oplossingen voor zowel binnen- als buitenwandbekledingstoepassingen van vezelcement. Dankzij onze continue technologische innovaties hebben onze producten een blijvende voorsprong op het gebied van prestaties. 

Vezelcement

Vezelcement of FRC (Fibre Reinforced Cement) is een composietmateriaal op basis van cement dat met cellulosevezels is verstevigd. Hardie® vezelcementproducten zijn een mengsel van:

  • Cellulosevezel: fungeert als vulmiddel. De cellulose wordt gewonnen uit aanplantingen van Montereydennen.
  • Portlandcement: bindmiddel van kalk, klei en ijzer.
  • Zand: zorgt voor de weerbestendigheid en veerkracht.
  • Water: lost de houtpulp op, activeert en verhardt het cement. 

Kleine hoeveelheden andere additieven ondersteunen het productieproces en zorgen voor specifieke structuren.

 

Jarenlang met minimaal onderhoud genieten van je gevel

Vezelcement gevelbekleding is een hoogwaardig materiaal met een verwachte levensduur van tientallen jaren. Bovendien is James Hardie vezelcement schok- en brandwerend, insecten- en weersbestendig.  

Geen scheuren of vervorming 

In tegenstelling tot hout of sommige kunststoffen, barst, zwelt en vervormt vezelcement niet bij temperatuurschommelingen. Door de uitstekende schimmel- en vochtbestendigheid blijven de producteigenschappen behouden, zelfs wanneer ons vezelcement wordt blootgesteld aan vocht en water. 

Snel en eenvoudig te installeren

Vertrouw op de unieke eigenschappen van vezelcement om je bouwproject snel en eenvoudig te voltooien. Neem bijvoorbeeld de Hardie® VL Plank met minimaal 20% tijdsbesparing op de montage door de innovatieve messing-en-groef-verbinding.   

Brandwerend 

Brandwerend materiaal. Geen ontbranding bij blootstelling aan direct vuur of extreme hitte. Geclassificeerd in brandreactieklasse A2-s1, d0 volgens EN 13501-1. Bezit daarmee de beste classificatie die aan een geverfd gevelmateriaal wordt toegekend. 

Weersbestendig 

Ontwikkeld om elk klimaat te trotseren. Houdt probleemloos stand in hete zomers, met hoge temperaturen en rechtstreeks zonlicht en in ijskoude winters met vrieskou. Kan jaarrond worden gemonteerd.

Milieuverantwoord 

Ons vezelcement wordt gemaakt van cellulosevezels uit plantagehout. We voegen alleen cement, zand, water en een minimale hoeveelheid additieven toe om de eigenschappen te verbeteren. Onze producten zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken.  

 


Onderhoudsvriendelijk 

Onze vezelcement producten niet alleen duurzaam, maar ook uiterst eenvoudig te reinigen. De meerlaagse gebakken verfafwerking met de innovatieve ColourPlus™ Technologie voorkomt kleurvervaging en het periodiek overschilderen van de gevelbekleding. En als het nodig is, dan kan de gevel gemakkelijk worden gereinigd met water en een milde  huishoudelijke reiniger. 

15 jaar productgarantie 

James Hardie® is overtuigd van de kwaliteit van haar vezelcement gevelproducten en geeft een volledige garantie van 15 jaar op alle exterieurproducten met de ColourPlus™ Technologie. Voor onze kwalitatief hoogwaardige producten kunnen klanten erop vertrouwen dat deze producten niet kromtrekken, barsten of afbladderen, niet rotten en geen productschade ondervinden van klimatologische weersomstandigheden. 

James Hardie® Product assortiment

Ontdek zelf waarom James Hardie® vezelcement gevelbekleding de juiste keuze is voor uw droomhuis of -projecten.
×