Smart designs,
built to last

James Hardie® vezelcement gevelbekledingen: onovertroffen en ongeëvenaard

Al meer dan een eeuw produceert James Hardie® betrouwbare producten gekenmerkt door duurzaamheid, veelzijdigheid en vastheid van het materiaal. Wij zijn de uitvinder van het vezelcement. Na meer dan 6 miljoen gebouwen is onze naam synoniem geworden met onovertroffen kwaliteit, duurzaamheid en ongeëvenaarde designmogelijkheden.

James Hardie® in het kort

De onderneming James Hardie® werd 130 jaar geleden in Australië opgericht en ontwikkelde in 1980 de vezelcementtechnologie. Sindsdien produceert het bedrijf een groot gamma bouwproducten in vezelcement voor binnen- en buitentoepassingen.

Als grootste internationale producent van gevelbekledingen en backerboards in vezelcement zijn we sterk vertegenwoordigd in de VS en de regio Azië-Pacific. James Hardie® is sinds 2000 ook actief op de Europese markt.

Vezelcement

Vezelcement of FRC (Fibre Reinforced Cement) is een composietmateriaal op basis van cement dat met cellulosevezels is verstevigd. James Hardie® vezelcementproducten zijn een mengsel van:

 • Cellulosevezel: fungeert als vulmiddel. De cellulose wordt gewonnen uit aanplantingen van Montereydennen.
 • Portlandcement: bindmiddel van kalk, klei en ijzer.
 • Zand: zorgt voor de weerbestendigheid en veerkracht.
 • Water: lost de houtpulp op, activeert het cement en laat het uitharden.

Kleine hoeveelheden andere chemische additieven ondersteunen het productieproces of maken structuren met bijzondere kenmerken mogelijk.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van vezelcement?

Producten van vezelcement hebben een lange levensduur, zijn bestand tegen uv-straling, rotten niet en trekken niet krom. Vezelcement is onbrandbaar. Bovendien kunnen water en schimmels bouwmateriaal dat is gemaakt van vezelcement niet aantasten.

Hoe wordt vezelcement vervaardigd?

Het productieproces van vezelcement levert een duurzaam, veelzijdig, gemakkelijk te verwerken en esthetisch product op, met een kortere droogtijd dan betonproducten. Bekijk het hele productieproces in deze video:

Waarom James Hardie® vezelcement?

Dankzij onze ongeëvenaarde technologische innovatie hebben onze producten een voorsprong van generaties op het vlak van prestaties. U kunt op de unieke eigenschappen van James Hardie® vezelcement rekenen om uw bouwproject perfect te realiseren en af te werken. Het gebruik van vezelcement zorgt ervoor dat bouwwerken sneller vorderen, met minder vertragingen en complicaties.

 • Duurzaam en stevig

  Omdat onze panelen minder bros zijn, wordt het verlies door breuken tijdens de bouw beperkt. Bovendien zorgen de zuivere snijlijnen telkens weer voor perfect uitgelijnde randen en een stevige montage. Vezelcement van James Hardie® is ongevoelig voor schokken, vuur, insecten en uiteenlopende weersomstandigheden. Onze producten houden gedurende vele jaren stand.

 • Weerbestendig

  Regen, zon, ouderdom; een product van vezelcement blijft optimaal presteren - even mooi, stevig en weerbestendig als op het moment dat het werd aangebracht. In tegenstelling tot hout of sommige vinylsoorten kan vezelcement niet krimpen, barsten, uitzetten of kromtrekken. Onze producten bieden de uiteenlopende Europese weersomstandigheden het hoofd. De vormvastheid van onze producten is zelfs tot drie keer groter dan die van hout. Dankzij de unieke samenstelling zijn onze producten uitstekend bestand schimmels en worden ze niet aangetast door regen of vocht.

 • Snel en gemakkelijk te installeren

  Hoewel James Hardie® vezelcement dunner en lichter is dan de meeste alternatieve bouwmaterialen, is het toch steviger en gemakkelijker te installeren.

 • Weinig onderhoud

  Onze producten zijn niet alleen duurzaam, ze vergen ook bijzonder weinig onderhoud. De ColourPlus™ Technology coating die in de oven op ons plaatmateriaal en sierlijsten aangebracht wordt, hoeft niet geschilderd te worden en kan heel gemakkelijk met alleen maar zeep en water schoongemaakt worden. Zowel aannemers, architecten als huiseigenaars geven de voorkeur aan onze vezelcementproducten vanwege de superieure eigenschappen en het beperkte onderhoud.

 • Milieuvriendelijk

  Onze producten in vezelcement worden vervaardigd met cellulose dat uit boomaanplantingen met het FSC-certificaat gewonnen wordt. We voegen alleen cement, zand en water toe, plus een minimum aan additieven om de producteigenschappen te verbeteren. Onze producten staan erom bekend dat ze een hoge energie-efficiëntie bieden. Omdat ze nauwelijks toxische en vluchtige organische bestanddelen bevatten en omdat ze minder stof veroorzaken, dragen ze ook bij aan een gezondere werkomgeving.

HardiePlank® gevelbekleding

Bent u op zoek naar veelzijdige, onderhoudsvriendelijke en weerbestendige panelen met een natuurlijk en mooi uiterlijk? Zoek niet verder.

Het uiterlijk van natuurlijk hout met de kracht van beton

HardiePlank® gevelbekleding van James Hardie® is een systeem dat al bij miljoenen woningen wereldwijd is toegepast om ze te beschermen en aantrekkelijk te maken. Zowel aannemers als eigenaars zijn enthousiast over HardiePlank® gevelbekleding.

Nieuwbouw sociale rijtjeswoningen met HardiePlank®
Nieuwbouw sociale rijtjeswoningen met HardiePlank® gevelbekleding in Light Mist kleur.
Mix van kleuren van verticaal geïnstalleerde HardiePlank®
Mix van kleuren van verticaal geïnstalleerde HardiePlank® gevelbekleding als een accent voor deze nieuwbouw woning in Zuid-Wales.
Nieuwbouwproject in Bookham. Rode bakstenen, vrijstaande en twee onder één kap
                    woningen
Nieuwbouwproject in Bookham. Rode bakstenen, vrijstaande en twee onder één kap woningen met accenten in Midnight Black houtnerfstructuur (CEDAR).
Renovatie van een aan een oever gelegen accommodatie in Surrey met HardiePlank®
Renovatie van een aan een oever gelegen accommodatie in Surrey met HardiePlank® gevelbekleding in Light Mist.
Woningen in Essex met HardiePlank®
Woningen in Essex met HardiePlank® gevelbekleding met houtnerfstructuur (Cedar) in Arctic White.

Veelzijdig

Kies HardiePlank® voor uw project en doe uw voordeel met de maximale veelzijdigheid van het product. Ook onze HardiePlank® gevelbekleding is gemaakt van vezelcement en biedt dus eveneens de voordelen en eigenschappen van dit moderne en veelzijdige bouwmateriaal:

 • Tegelijk stevig en gemakkelijk bruikbaar
 • Superieure vormvastheid
 • Onbrandbaar, met A2 classificatie
 • 100% bestand tegen brand, vocht, rot en insecten
 • Weinig onderhoud
 • Eenvoudige installatie dankzij het lichte gewicht
 • Hoge duurzaamheid

Overige voordelen van James Hardie® gevelbekleding:

 • Elk ontwerp is mogelijk - Monteer de gevelbekleding horizontaal, verticaal of diagonaal om elk denkbaar ontwerp te realiseren.
 • Beschikbaar in 21 kleuren (waarvan 6 basiskleuren uit voorraad leverbaar) & 2 structuren

De installatie stap voor stap:

Bekijk deze heldere, stap-voor-stap instructievideo voor installatie van de HardiePlank® gevelbekleding.

Commerciële brochure - HardiePlank® gevelbekleding Downloaden

Verwerkingsgids - HardiePlank® gevelbekleding Downloaden

Kleuren HardiePlank® gevelbekleding

ColourPlus™ Technology

De exclusieve ColourPlus™ Technology van James Hardie® garandeert een kleurvaste afwerking door het aanbrengen van een gelijkmatige, in meerdere lagen gebakken coating. Deze coating is onderhoudsvriendelijk en speciaal ontwikkeld om de tand des tijds en de zwaarste weersomstandigheden te weerstaan en verbleekt niet.

Kies de perfecte tint

Denk aan de kleuren waar u van houdt, de sfeer die u wilt oproepen en laat u inspireren door de details van ons trendy kleurengamma bestaande uit 21 ColourPlus™ kleuren.

 • Grijze kleuren (grey)

  Sierlijk of industrieel - grijs is de keuze van de kenner voor een sobere stijl en een subtiele boodschap. Van donker houtskool tot zacht parelgrijs, strak of sierlijk, als accent of volvlaks; grijs oogt altijd klassiek en stijlvol.

  Klimmer op een rotsmuur
  Cedar Noir Minuit
  Midnight Black
  Smooth Gris Anthracite
  Anthracite Grey
  Cedar Gris Metal
  Iron Grey
  Smooth blanc arctique
  Grey Slate
  Cedar
  Pearl Grey
 • Neutrale kleuren (neutral)

  De zuivere, hedendaagse schoonheid van neutrale en pastelkleuren roept een rustig minimalisme op. Meng verschillende structuren om een avontuurlijk resultaat te krijgen of creëer impact door een lichte en een donkere kleur met elkaar te contrasteren.

  steen structuur
  _Cedar
  Rich Espresso
  Smooth taupre monterey
  Monterey Taupe
  Cedar
  Cobble Stone
  Smooth Sable clair
  Sail Cloth
 • Warme kleuren (warm)

  Deze levendige rode en bruine tinten zijn om aan te raken. Ze ogen als door de zon verwarmde aarde, mooi verouderd essenhout en klassieke terracotta daken. Een aanbod van krachtige kleuren tot zachtere tinten.

  Jaarlijkse ringen van een boom
  Cedar Rouge Traditionnel
  Traditional Red
  Smooth Marron Noisette
  Chestnut Brown
  Cedar Brun Fume
  Timber Bark
  Smooth Sable clair
  Khaki Brown
 • Koele kleuren (cool)

  Deze rustgevende blauwe en witachtige tinten zijn geïnspireerd op de luchten van Noordzee kusten en doen denken aan de luxe van een klassiek verblijf aan zee. Deze aantrekkelijke kleuren roepen meteen de ruige schoonheid van de kust op. Perfect om het traditionele beeld van een houten buitenbekleding op te roepen.

  Ijs structuur
  Cedar Bleu du Soir
  Evening Blue
  Smooth Gris Anthracite
  Boothbay Blue
  Brume du Matin
  Light Mist
  Smooth blanc arctique
  Artic White
 • Frisse kleuren (fresh)

  Deze heldergroene en zachte zilverkleurige tinten herinneren aan de frisheid van nieuwe blaadjes en zachte bloemkelken en ogen als een frisse zomertuin. Perfect om een accent aan te brengen, maar ook prima op zichzelf te gebruiken. Een aantrekkelijk en modern alternatief voor wit en grijs.

  Structuren Mos en Bessen
  Cedar Vert Sauge
  Mountain Sage
  Smooth vert mousse
  Heathered Moss
  Cedar Vert doux
  Soft Green
  Smooth jaune vanille
  Woodland Cream
 • Structuur: CEDAR (houtnefstructuur) & SMOOTH (glad)

  De twee texturen waarin de bekleding beschikbaar is, vergroten de designmogelijkheden. Gebruik een gladde afwerking voor een hedendaags design of kies voor een natuurlijk ogend patroon van houtnerven voor een meer klassieke look.

  houtnefstructuur
  glad

James Hardie® tools en accessoires

James Hardie® heeft gespecialiseerde tools ontwikkeld die het nog eenvoudiger maken om met producten in vezelcement te werken. Met deze accessoires en overige toebehoren snijdt en monteert u de bekledingselementen heel precies en behaalt u elke keer opnieuw een perfect resultaat.

Rode en grijze Rijtjeshuizen met HardiePlank®

Het aanbod omvat alle relevante producten; van een zaagblad dat perfecte zaagranden oplevert en weinig stof opwerpt, tot een Gecko montagehulp die de montagetijd sterk beperkt of extra stevige bevestigingen die uw bekleding, ongeacht de weersomstandigheden, op haar plaats houdt.HardieTrim® NT3® sierlijst:

Afmetingen:
90 x 3655 x 25 mm / 140 x 3655 x 25 mm

HardieTrim™ NT3™ sierlijst

Profielen:

Startprofielen en Ventilatieprofielen: voor perfecte beluchting en ventilatie, en bescherming tegen knaagdieren. In drie breedtes verkrijgbaar: 25 mm, 38 mm en 50 mm. Lengte: 2,5 m (zwart) en 3 m

Ventilatieprofielen

HardiePlank® MetalTrim metaalprofielen

HardiePlank® MetalTrim metaalprofielen: voor binnen- en buitenhoeken. Lengte: 3000 mm. Let op: De kleuren van onze metaalprofielen zijn aangepast aan de ColourPlus-technologie van onze HardiePlank® gevelbekleding. Er kunnen echter kleine kleurverschillen optreden.

James Hardie™ sym. buitenhoekprofiel, 25 x 25 mm

HardiePlank® MetalTrim™

HardiePlank® MetalTrim metaalprofielen

James Hardie™ sym. binnenhoekprofiel, 25 x 25 mm

HardiePlank® MetalTrim™

James Hardie™ aansluitprofiel

James Hardie™ aansluitprofiel

James Hardie™ eindprofiel

James Hardie™ eindprofiel

Waterslag

Waterslag

Kopschot

Kopschot

Bevestigingsmiddelen en toebehoren

ColourCoat gevelplaatschroef

4,8 x 38 mm, RVS A4/316 (100)

Zelfborende schroef

4,2 x 45 mm, RVS A2 (100)

ColourCoat platkop geringde nagel (op rol)

2,9 x 50 mm RVS/A4 (ook ongekleurd) (200)

HardiePlank® Gecko montagehulp:

Een montagehulp voor HardiePlank® waardoor het plaatsen van planken eenvoudig door een persoon kan worden uitgevoerd.

Gecko montagehulp

HardieGuillotine™ snijmes:

Een speciaal ontworpen handgereedschap om de HardiePlank® gevelbekleding snel en nauwkeurig te snijden.

HardieGuillotine™

HardieBlade® Zaagblad:

Het zaagblad is zo gemaakt dat het de vorming en verspreiding van stof tot een minimum beperkt. Dankzij de diamantcoating heeft het zaagblad een lange levensduur en blijven de snijprestaties uitstekend. Verkrijgbaar met een diameter van 160 mm en 190 mm.

HardieBlade™

HardieClip™ gevelbekleding:

Een versterkende clip voor het vastzetten van nagels op HardiePlank®. Deze clip zorgt ervoor dat de nagels op de juiste plek zitten en zorgt voor een HOH-afstand van 600 mm bij windbelasting.

HardieClip™

EPDM Tape:

De hoogwaardige EPDM-tape (zelfklevend of vlak) beschermt houten latten tegen de elementen en garandeert zuivere voegen. Beschikbaar in rollen met een lengte van 20 m en 40 m en een breedte van 60 en 100 mm. Kleur: zwart.

EPDM Tape

ColourPlus™ Edge Coating:

ColourPlus™ Technology voor het afwerken van kanten (belangrijk voor de garantie van 10 jaar) en ook voor beschadigde hoeken en andere kleine beschadigingen. Het biedt een uitstekende dekking in een enkele laag en droogt snel, waardoor kostbare bouwtijd wordt bespaard. Verkrijgbaar in blikken van 0,5 liter.

Edge Coating HardieSeal

Ventilatie clip:

Ventilatie Clip

Nylon hamer terugslagvrij:

Nylon hamer terugslagvrij

Contact

In de brochures en instructiefilms die u via deze website kunt downloaden/bekijken vindt u al veel informatie. Indien u nog vragen heeft, neem dan vooral contact met ons op:

Service Center 024-649 51 11

E-mail:
fermacell-nl@jameshardie.com
(general informations)

order.benelux@jameshardie.com
(orders)

Blijf op de hoogte

Mis geen belangrijke informatie over technische innovaties, seminars of producten. Registreer snel!

https://nieuwsportaal.fermacell.nl/

We geloven in wat we verkopen

Producten van James Hardie® in vezelcement kunt u in het volste vertrouwen gebruiken, in de wetenschap dat u het beste product gekozen heeft. Onze producten hebben een verwachte levensduur van meer dan 60 jaar en een garantie van 10 jaar. Wilt u meer weten, dan staan onze technische ingenieurs u graag te woord!

Raadpleeg de James Hardie Customizer for facades

why?