Quick Links

HardieBacker® 12mm Cement Tegelplaat voor wanden

Een 12mm dikke cement tegelplaat voor tegels en stenen, te gebruiken als alternatief voor gipsplaat of multiplex. Het biedt de essentiële basis voor het betegelen van wanden van natte ruimtes.

HardieBacker® 12mm is een waterbestendige cement tegelplaat te gebruiken voor het betegelen van keukens, badkamers en andere natte ruimtes.

HardieBacker® 12mm kan gebruikt worden als vervanging van gipsplaat of multiplex. HardieBacker® is ongevoelig voor waterinvloeden en rot, breekt of zwelt niet op in de meest natte omstandigheden. Het is voorzien van MouldBlock™ Technology wat schimmelgroei achter de muren voorkomt.

Het heeft geen papieren zijde wat een bron van voedsel is voor schimmels en het brokkelt niet af, zoals gips, bij langdurige blootstelling aan water.

In tegenstelling tot gips of multiplex heeft HardieBacker® een unieke cement formulering wat een sterke hechting geeft met alle keramische of natuursteen tegels met een maximale draagkracht van 100kg/m2. Het is de lichtst verkrijgbare tegelplaat en is gemakkelijk te snijden en te installeren.

HardieBacker® tegelplaten worden gebruikt voor jarenlang plezier van het tegelwerk waardoor kostbare herstelkosten tot het verleden behoren.

Waarom HardieBacker® tegelplaten gebruiken in plaats van gipsplaat of multiplex?

Water resistantMould resistantStrongest on marketEasy to install

Waterbestendig

Het rot niet, zwelt niet en trekt niet krom wanneer het blootgesteld wordt aan vocht.

Schimmelwerend

MouldBlock™ Technology beschermt het tegelwerk tegen groei van schimmels.

Sterkste in de markt

Kan 100kg/mhouden terwijl conventionele gipsplaten maximaal 23kg/mkunnen dragen.

Makkelijk te installeren

Geen primer nodig. Makkelijk te zagen en te breken.

 

 

© 2017 James Hardie Europe BV