Duurzaamheid

James Hardie® en het  milieu: een langdurige verbintenis

Duurzaamheid is een steeds populairder onderwerp in de bouw en de media en velen beginnen de gevolgen van “going green” te begrijpen. Als productleider in de vezelcementindustrie erkent James Hardie haar verplichting om energie-efficiënte ontwerpen en duurzame gemeenschappen te promoten.Wij bieden daarom producten waarmee de onderhoudskosten van huizen en gebouwen sterk gereduceerd worden. Bovendien doet James Hardie® er alles aan om energie te besparen bij het productieproces en het aanleveren bij de klant. Wij zijn trots op onze productontwikkeling, bouwwetenschap en innovatieve productie, die allemaal bijdragen aan duurzaam bouwen. James Hardie® gelooft in duurzaam bouwen en richt zich op de volgende zaken:

 • Duurzame producten
 • Duurzame grondstoffen
 • Duurzame productie
 • Duurzame ontwerpen

Klik op een van de volgende tabbladen om meer te weten te komen.

 

 • Producten

  James Hardie® vezelcement gevelbekledingsproducten hebben een lage ingebedde energie ten opzichte van veel andere bouwmaterialen zoals metselwerk en beton. Dit is de energie welke verbruikt wordt bij het totale proces van het produceren van het product. Dit kan oplopen tot vele jaren operationele energie. Verder zijn onze producten bestand tegen brandschade, vocht en ongedierte. Meer dan 10 jaar aan onderzoek en ontwikkeling heeft ons geholpen om de meest duurzame vezelcement bouwmaterialen te ontwikkelen.

  ColorPlus® Technology

  ColorPlus® Technology levert niet alleen een hoogwaardige afwerking maar biedt ook een aantal “groene” voordelen vergeleken met op de bouw toegepaste verf. Het gepatenteerde productieproces omvat het bakken van meerdere lagen verf waardoor vluchtige organische stoffen op de bouwplaats geëlimineerd worden. 

  Het installeren van producten met ColorPlus® Technology vermindert ook de noodzaak van totaal onderhoud ten opzichte van op de bouw gebruikte verfoplossingen. De ColorPlus® finish zorgt voor een langdurig resultaat waardoor er minder snel opnieuw geverfd hoeft te worden en een vermindering van materialen die uiteindelijk op een stortplaats zouden eindigen. En, ColorPlus® Technology is beschikbaar voor ons volledige gevelbekledingsassortiment waardoor huiseigenaren profiteren van een consistente lange levensduur van de verf.

 • Grondstoffen

  We gebruiken natuurlijke en duurzame grondstoffen zoals cement, zand, houtvezel en water.

  We leveren kwalitatief hoogwaardige producten waarbij de effecten van het gebruik van deze materialen geminimaliseerd worden. 

  De juiste mix

  We kijken continu naar mogelijkheden om afval of hergebruikte materialen te gebruiken. Natuurlijk moeten deze materialen aantonen dat ze niet van invloed zijn op de prestaties die het product levert alvorens ze te gebruiken. Onze merkbelofte is om duurzame producten en producten met weinig onderhoud te leveren. Om deze belofte te behouden zijn we erg selectief in welke ruwe materialen we gebruiken. We kijken continu naar andere alternatieven voor additionele grondstoffen, maar de duurzaamheid van het product is de bepalende factor in het maken van beslissingen voor grondstofgebruik.

  Lokale bronnen

  Iedere fabriek van James Hardie gebruikt lokale bronnen voor zand en cement. James Hardie was ook de eerste vezelcement fabrikant om Noord-Amerikaanse houtvezels te ontwikkelen.

  Geen vliegas

  We maken geen gebruik van vliegas in onze formuleringen aangezien wij van mening zijn dat dit de duurzaamheid van vezelcement nadelig beïnvloedt.

 • Productie

  Veel van onze klanten eisen een ISO14001 certificering van hun leverancier. Onze fabrieken in Illinois (Peru) en Virginia (Pulaski) zijn gecertificeerd onder ISO14001:2004 – Environmental Management Systems (EMS). Onze James Hardie fabrieken wereldwijd werken continu aan het implementeren van ISO14001 in overeenstemming met ons duurzaamheidsbeleid. Bovendien heeft James Hardie verschillende duurzaamheidsprogramma’s welke focussen op:

  • Reduceren van afval/Recycling- We testen voortdurend nieuwe afvalvermindering en vast afval-recycle technologieën in ons “Zero to Landfill” programma.
  • Grondstoffen- 90% van onze grondstoffen wordt gekocht van lokale of regionale leveranciers.
  • Verminderd brandstofverbruik- Ons Amerikaanse netwerk van fabrieken vermindert de afstanden van transport en brandstofverbruik.
  • Verminderen van uitstoot van VOS- Installateurs die onze ColorPlus gevelbekleding gebruiken worden minder blootgesteld aan verfdampen.
  • Water recycling- Wij ontwikkelen technologieën die ons in staat stellen 100% van ons productiewater te hergebruiken.
 • Design

  Projectontwikkelaars, architecten en aannemers dienen beslissingen te maken op het gebied van producten met een hoge kwaliteit, die hoogwaardige prestaties leveren maar ook voldoen aan hun duurzame verplichtingen. Het is wel degelijk mogelijk om vanuit een ‘groen’ perspectief een diversiteit van designs te realiseren, van traditioneel tot modern.

  James Hardie producten, van HardiePlank in hout structuur tot glad, HardiePanel gevelbekleding en onze profielen bieden een uitgebreide keuze aan texturen en kleuren die voldoen aan diverse bouwkundige en milieu-esthetische eisen. James Hardie biedt een volledig assortiment producten die voldoen aan een breed scala van ´groene´ design wensen.

© 2017 James Hardie Europe BV