Accessoires en gereedschappen

Ter completering van het gehele James Hardie® assortiment, bieden wij gereedschappen en accessoires die een hoge kwaliteit en een efficiënte en veilige installatie garanderen ter verzekering van de beperkte garantie van tien jaar.

Onze gereedschappen en accessoires omvatten onder andere: HardieBacker® krasmes, James Hardie® zaagblad, HardieGuillotine™ hakmes, retoucheerverf en diverse schroeven.

 

 • ​Accessoires exterieur

 • HardieLinea® Start / Ventilatie Profiel

  Een combinatie van een start- en ventilatieprofiel voor HardieLinea gevelbekleding. Verkrijgbaar in 3 dieptes voor toepassing op raggelwerk met diktes van 25, 38 of 50mm.
 • HardiePlank® Start / Ventilatie Profiel

  Een combinatie van een start- en ventilatieprofiel voor HardiePlank gevelbekleding. Verkrijgbaar in 3 dieptes voor toepassing op raggelwerk met diktes van 25, 38 of 50mm.
 • HardieClip™

  Geeft extra kracht aan de bevestiging van HardiePlank gevelbekleding. Het is hierdoor beter bestand tegen windkracht in gebieden met hoge windkrachten.
 • HardiePanel® Schroeven

  Een reeks speciaal gemaakte schroeven voor HardiePanel gevelbekleding met een in kleur matchende kop. Verkrijgbaar in alle 21 HardiePanel gevelbekleding kleuren. Afmeting: 3,8 x 38mm, diameter kop 12mm.
 • HardiePanel® Drip Profiel

  Vervaardigd van hoogwaardig gecoat aluminium in 3m lengte. Dit profiel beschermt tegen het inlopen van water in de horizontale voegen.
 • Retoucheerverf

  Deze op de ColorPlus Technlogy afgestemde verven zijn essentieel voor het goed en gegarandeerd installeren van James Hardie gevelbekleding. Gebruik de retoucheerverf voor het aanstippen van de gezaagde uiteinden om een langdurig mooi resultaat van de gevel te garanderen.

  Het biedt een uitstekende dekking in een enkele laag en droogt snel waardoor kostbare tijd bespaart blijft.

 • EPDM Band

  EPDM is een hoogwaardige synthetisch rubber dat het raggelwerk beschermt tegen invloeden van buitenaf en zorgt voor een nette afwerking van de voegen. Verkrijgbaar in rollen van 20m lengte met een breedte van 60, 80, 100 en 120mm. Kleur: zwart.
 • HardieGuillotine™ Handzaag

  Speciaal ontworpen hakmes waarmee HardiePlank gevelbekleding snel en recht ingekort kan worden zonder veel stofvorming. De snijbeweging is gecontroleerd waardoor er veilig en nauwkeurig ingekort kan worden en zelfs kleine plankresten verwerkt kunnen worden.
 • James Hardie® Zaagblad

  Speciaal ontworpen om slechts een geringe hoeveelheid stof te produceren, is dit zaagblad perfect voor een rechte zaagsnede van James Hardie Gevelbekleding. Het gebruik van een regulier zaagblad of handzagen veroorzaakt overmatige stofontwikkeling en zeer snelle slijtage. Door het gebruik van James Hardie zaagblad worden de kosten en de stofproductie beperkt gehouden. Verkrijgbaar in 160mm, 190mm, 254mm en 305mm. Past op de meeste 30mm zagen. Alleen voor buitenshuis gebruik.
 • Accessoires interieur

 • HardieBacker® Krasmes

  Ontworpen met aannemers en doe-het-zelvers in het achterhoofd, is dit simpele maar effectieve gereedschap perfect voor het nauwkeurig en recht snijden van alle James Hardie® cementplaten tot 12mm dikte. Het dikke, stevige handvat en het duurzame hardmetalen zaagblad maakt het mogelijk om een diepe groef te maken voor het makkelijk krassen en breken.
 • James Hardie® Schroeven voor HardieBacker® Cement Tegelplaat

  Zelfborende schroef met verzonken kop.

  Voor houten constructie 5,0 x 32mm, diameter kop 10mm P2.
  Voor metalen constructie 4,8 x 30mm, diameter kop 10mm, P2.

 • Fibatape

  Fibrotape
  Deze alkalibestendige glasvezel versterkte tape dient gebruikt te worden voor het onderling verbinden en versterken van HardieBacker 6mm of 12mm cement tegelplaten. Fibatape is verkrijgbaar in rollen van 50mmx15m.
 • James Hardie® Zaagblad

  Speciaal ontworpen om slechts een geringe hoeveelheid stof te produceren, is dit zaagblad perfect voor een rechte snede van HardieBacker cement tegelplaten. Het gebruik van een regulier zaagblad of handzagen veroorzaakt overmatige stofontwikkeling en zeer snelle slijtage. Door het gebruik van James Hardie zaagblad worden de kosten en het stofniveau beperkt gehouden. Verkrijgbaar in 160mm, 190mm, 254mm en 305mm. Past op de meeste 30mm zagen. Alleen voor buitenshuis gebruik.
© 2017 James Hardie Europe BV